Александър Симидчиев

Д-р Александър Симидчиев: За определени групи ваксинирането трябва да е задължително

“Важно е да се гледа напред, всички имат вина за слабата ваксинация у нас, но първо трябва да решим проблема, а после да търсим виновните”, това каза пред NOVA NEWS д-р Александър Симидчиев.

Според него причините за сегашната ситуация е лошата комуникация.

За него нещата и в момента са оставени да се “спускат по течението”.

Специалистът подчерта, че трябва да се направи информационна кампания, която да улесни комуникацията, за да се уточни на всички хора необходимостта от имунизация.

Д-р Симидчиев е убеден, че има рискови групи, които не бива да се разболяват, поради което трябва да се имунизират.

Той подкрепя задължителното ваксиниране за определени групи хора.

Симидчиев информира още, че ваксинирането след преболедуване е препоръчително, защото се усилва значително нивото на имунитет.

За трагичния случай от Пловдив с починало 18-годишно момче д-р Симидчиев заяви, че трябва да се изчака края на разследването.

Д-р Александър Симидчиев каза още за присъствието си в парламента, че е бил разочарован, защото не е могъл да реализира идеите си за промяна в здравеопазването, но е готов за трети опит, за да постигне целите си.

Относно новия проект на Асен Василев и Кирил Петков той коментира, че не може да не се подкрепи заявка за премахване на  корупцията в държавата, но би искал да види нещо повече от идеите им в областта на здравеопазването.