Костадин Ангелов

Ангелов: Ще настоявам мерките да останат такива, каквито са до момента

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов ще настоява да не се разхлабват мерките и след 21 декември. Това каза той пред журналисти след като провери наличните количества на антигенни тестове и на предпазни средства за медицински персонал, които са в Централната складова база на БЧК.

„Много е рано да говорим за 21 декември. Аз ви казах, че тази седмица ще бъде решаваща. Надявам се до края на тази седмица да имаме конкретно становище какво ще правим с мерките от 21 декември“, добави той.

„Моето лично мнение е, че нощните заведения трябва да продължат да бъдат затворени. По отношение на училищата и детските градини на 21 декември е по-рано да бъдат отворени, тъй като предстоят коледни и новогодишни празници, и могат да бъдат отворени след нова година. Предстои да вземем решение за ресторантите и за големите търговски обекти. Аз настоявам всичко да бъде максимално сигурно за българските граждани, защото ако продължаваме да плащаме цената от 150 загубили живота си българи, това не е добре“, обясни министърът.

Ангелов добави, че много е рано да говорим за разхлабване на мерките, тъй като решението предстои да бъде обсъждано. „До четвъртък – петък ще направим анализ и ще вземем решение кои мерки да разхлабим, ако изобщо разхлабваме мерки, и кои да останат. Като министър на здравеопазването аз ще настоявам мерките да останат такива, каквито са до момента, тъй като все пак всеки един човешки живот е важен“, подчерта той.