доктор лекар

Осигурен е екип от трима лекари, за да заработи детското отделение на болницата във Враца

Детското отделение на областната болница във Враца работи отново. Осигурен е екип от трима лекари, сред тях има пенсиониран лекар и такъв без педиатрична специалност. 

С осигурения екип от трима лекари детското отделение на областната болница във Враца работи отново, но с по-ниско ниво на компетентност. 

Лекарите, които ще работят детското отделение на врачанската болница, са педиатър с дългогодишен стаж от Центъра за спешна  медицинска помощ в София, пенсионирана детска лекарка от Враца, която преглежда на кабинет, и лекар без педиатрична специалност, но с опит в отделението и в спешната помощ.
В екипа има още 11 медицински сестри и четирима санитари.

“С този персонал детското отделение може да работи на по-ниското първо ниво на компетентност като общинска болница. Това означава също така, че ще отпадната повече от половината клинични пътеки, по които има сключен договор със Здравната каса”, посочиха от ръководството на лечебното заведение. 

До кризата в отделението се стигна след като лекарите, които работеха там, напуснаха заради претоварения график при липсата на достатъчно персонал и ниските, според тях, възнаграждения.