Онлайн платформа позволява на лекарите от различни болници и населени места в България да се свързват помежду си

Американската компания за специализиран софтуер МенторМейт разработва платформа за обмен на информация за Covid-19 между лекари. Lekarite-covidhelp.com се ражда по идея на Българската болнична асоциация и се осъществява с безвъзмездния труд на екипа на МенторМейт, предават от vesti.bg.

МенторМейт е основана през 2001 г. около мобилно приложение за чуждоезиково обучение в Минеаполис, САЩ. Днес компанията е една от най-бързо развиващите се в сектора за разработка на специализиран уеб и мобилен бизнес софтуер, с офиси в Минеаполис, Гьотеборг, София, Пловдив, Велико Търново, Варна и Русе.

Онлайн платформата позволява на лекарите от различни болници и населени места в България да се свързват помежду си. Те имат възможност бързо и лесно да обменят опит и информация за лечението на различните случаи на Covid-19 . Тъй като болестта често се развива непредсказуемо, съществуват и различни специфики на протичането й при отделните пациенти. Ето защо новото виртуално пространство помага на лекарите в реално време да се свържат със свои колеги и да обменят ценен опит. Потребители на платформата могат да бъдат само лекари, а тяхната самоличност се проверява още при регистрацията им.

Друг проект, с който МенторМейт участва в борбата срещу коронавируса, е Valley Medical and Wellness. Те притежават високо оборудвана токсикологична лаборатория, в която тестват  хора, страдащи от различен тип пристрастявания и хронични болки. Само с няколко подобрения на оборудването си бързо успяват да превключат в режим на тестване за Covid-19. Най-сигурният и бърз начин е драйв-ин тестването, но процесът по самата регистрация увеличава времето за тестване и намалява ефективността. За преодоляване на този проблем Valley Medical & Wellness се обръщат към МенторМейт да подобри системата за обработка на данни. Така техническите лица се фокусират върху самото тестване, а не върху ръчната проверка на данни. Преди МенторМейт да разработи системата, Valley Medical & Wellness изследват по 20 души дневно, а днес вече тестват по стотици хора на ден.

ProtectWell е още едно дигитално решение, което МенторМейт разработва за клиент – то помага на компаниите и служителите по света да направят плавен преход към връщането на работа в офиси, посредством спазването на стандартизирани предпазни мерки. С мобилното приложение ProtectWell служителите отговарят с ‘да’ и ‘не’ на няколко предварително зададени въпроса, свързани със симптоми на Covid-19. В зависимост от техните отговори приложението им препоръчва или да останат вкъщи, или да отидат на работа. В случай, че получат зелена светлина да отидат в офиса, приложението генерира QR код, който да използват, за да влязат в сградата през съответния ден. В момента много различни организации и висши учебни заведения използват ProtectWell, за да позволят на служителите и студентите да се завърнат на работа и учебни занятия. В момента МенторМейт работи с ProtectWell върху версия 2.0 на системата. Тъй като бизнеси като магазини за търговия на дребно, фитнеси и ресторанти в САЩ започват отново да приемат клиенти, ProtectWell 2.0 гарантира, че хората могат да се съберат отново на едно място без опасност за заразяване. източник: mediafax.bg