Кирил Петков

Кирил Петков: Единственият начин да успеем да останем с минимални ограничения е чрез ваксинация

Искам да уверя всички българи, че няма да има задължителна ваксинация, докато съм премиер, заявява премиерът Кирил Петков във видео, публикувано във фейсбук страницата на “Продължаваме Промяната”.

Всички искаме да няма ограничения заради COVID-19, децата ни да ходят на училище, бизнесите ни да работят свободно, да няма лични ограничения като зеления сертификат. Но факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19, посочва Петков. Той отбелязва, че, за съжаление вече 5000 легла в болниците са заети само с новопостъпили, вчера има 5500 новозаразени, 522-ма души са на интензивни легла.

Единственият начин да успеем да останем с минимални ограничения е чрез ваксинация, заявява министър-председателят. Добрата новина е, че в последните три дни 100 000 избраха да се ваксинират, само вчера го направиха 35 хиляди, а вече има 2 милиона българи напълно ваксинирани, припомня Кирил Петков. Не трябва да ни е страх от ваксинацията, може да попитате и вашия личен лекар, че, на базата на нови научни данни, ваксинацията е най-добрата дори за хора със странични заболявания, отбелязва той. Ако успеем да стигнем 75 процента от българите да се ваксинират, заедно ще успеем да не затворим икономиката, училищата и най-вече да няма хора по стълбите на болниците, казва Петков.

По думите му изборът е на всеки един от нас и този избор трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, а и върху цялото общество. Само заедно можем да преодолеем тази поредна вълна, всеки от нас носи своята отговорност дали ще успеем да се справим като държава, подчертава премиерът и завършва “Разчитам на вас!”.

Вашият коментар