Венцислав Мутафчийски

Проф. Мутафчийски: Не трябва да се сваля бдителността

Не трябва да се сваля бдителността, въпреки добрите тенденции. Спадът в лечебните заведения не е особено отчетлив, особено тревожно е задържането на тенденциите в интензивните клиники.

Това заяви шефът ВМА проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на здравните власти за актуалната епидемична обстановка.

“Във връзка с настъпващите празници – бдителността трябва да бъде много повишена. Нищо не е свършило. Знаете, че през летния сезон в цялото южно полукълбо пандемията се развиваше с изключително сериозни размери, така че не би трябвало да се успокояваме с идването на лятото. Миналото лято бележихме доста сериозни скокове в заболяемостта, въпреки топлото време и въпреки повечето контакти на открито”, предупреди Мутафчийски.

“Надеждата е във ваксината, което е безспорно. Има няколко държави, които специално ги следя за себе си, защото искам и аз да имам сламка за надежда. Не само да следя лошите неща. Израел е особено показателен пример в тази насока”, допълни още той.

По думите му дисциплината е нещо, което не бива да се забравя.

“Желая весели празници на всички и нека да бъдат весели и отговорни празници! Да не забравяме каква опасност все още тегне над главата ни. Благодаря Ви!”, завърши той.

Вашият коментар