Александровска болница

Здравният министър назначи нови шефове на Александровска болница

Здравният министър Стойчо Кацаров освободи директора на Александровската болница проф. Борис Богов и назначи за директор хирургът д-р Атанас Атанасов

Смяната на Съвета на директорите е факт след резултати от проверка в болницата, които показаха, че дружеството е на загуба в последните 8 години, а съветът е взимал решения неправомерно. Междувременно недоволни от досегашното управление медици излязоха на протест пред болницата, след което обявиха, че върху тях са правени опити за оказване на натиск.

В новия директорски съвет влизат още един от най-добрите ревматолози от болница “Св. Иван Рилски” проф. Румен Стоилов, както и юристът Гергана Андреева, бивш главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, а по-късно и директор на столичната.

Д-р Атанас Атанасов е лекар, завършил МУ София, със специалност Хирургия, както и магистратура по Обществено здраве и здравен мениджмънт. Притежава богат мениджърски опит в управлението на общински и държавни лечебни заведения.

Проф. Румен Стоилов е дългогодишен служител на Клиниката по ревматология на УМБАЛ “Св. Иван Рилски”. В периода 2006 – 2008г. заема длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Иван Рилски”. Професор е в катедра “Ревматология” на МУ София.

Гергана Андреева – Сотирова е юрист, дългогодишен служител на РЗОК София, главен секретар на Националната здравноосигурителна каса, a по-късно и директор на РЗОК София. Към настоящия момент е директор на дирекция в Министерството на здравеопазването.

От състава си Съветът на директорите е определил за изпълнителен директор на болницата д-р Атанас Атанасов, а за председател на Съвета е избран проф. Румен Стоилов.