Нова разновидност на коронавируса е забелязана в Бразилия

Нова разновидност на коронавируса беше забелязана от учени в бразилския щат Сао Пауло, предаде ТАСС, като се позова на информация, публикувана вчера в информационния портал G1.

Новата разновидност на коронавируса бе забелязана за първи път в град Мокока. Тя се разпространи и в град Порту-Ферейра (и двата града се намират в щата Сао Пауло).

Понастоящем изследователите не разполагат с достатъчно информация за това дали новата разновидност на коронавируса е по-заразна и дали причинява по-тежко заболяване.

Първият случай на заразяване с коронавирус в Бразилия беше регистриран на 26 февруари миналата година.

Починалите от COVID-19 в Бразилия са вече над 450 хиляди, става ясно от най-скорошните данни на бразилското здравно министерство, предаде Франс прес.

Епидемиолозите се опасяват, че ще се стигне до трета вълна на коронавирус в южноамериканската страна.

Общият брой на смъртните случаи от COVID в Бразилия е 452 031, като 2173 от тях бяха регистрирани през последните 24 часа. Специалисти обаче са на мнение, че действителният брой на смъртните случаи е по-голям от официалния.

Бразилия, която е с население от 212 милиона души, е на второ място в света по смъртни случаи от ковид. На първо място са Съединените щати.

Общият брой на заразените с коронавирус в Бразилия е 16 милиона души, като през последното денонощие бяха регистрирани 73 хиляди нови случая на заразяване.

В Бразилия на около 42,7 милиона души е поставена поне една доза от ваксина срещу COVID-19, а на 21 милиона души са поставени две ваксини срещу ковид.