Ново разхлабване на мерките от днес

Новата седмица започва и с ново разхлабване на мерките, сочи заповед на здравния министър.

От днес посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението. За персонала е задължително носенето на защитни маски за лице, гласи заповедта на здравния министър. Тя допуска още провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма. За тях също ще важи изискването за използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията.

Провеждането на културни и развлекателни мероприятия – фестивали, кина, театри, циркови представления, концерти, музеи, галерии, също се разрешава при не повече от 50% от капацитета на помещенията.

Същото важи за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

Под забрана до 27 април остават груповите туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.