Малко над 70 000 души са получили втора ваксина срещу коронавируса

Малко над 71 200 души са получили по две дози ваксина срещу коронавируса, показва справка в информационния портал на Министерството на здравеопазването. В неделя, 21 март, 2021, са поставени 2358 дози.

Над 8600 се лекуват в болници от Covid-19. 690 души са в интензивни отделения. 21% от всички изследвани през миналото денонощие са се оказали заразени.

Днес беше първият от 10-те дни на по-строги противоепидемични мерки.

От вчерадо края на месеца в цялата страна влезе в сила трето затваряне с цел ограничаване разпространението на коронавируса. Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата, яслите и детските градини. Затварят се ресторантите, моловете, кината и театрите. 

Работа преустановяват игралните зали, казината и търговските площи над 300 квадратни метра с изключение на хранителните супермаркети. Ресторантите ще могат да работят само за доставки и вземане на храна за дома и офиса. Мерките включват още задължително еднопосочно движение на всички пазари в страната. Затварят се фитнеси, плувни комплекси, музеите и танцовите школи. Забраняват се сватби и кръщенета с над 15 души. Висшите училища също преустановяват учебните занятия с изключение на практически упражнения по клинични дисциплини.