ваксина коронавирус

Днес се очакват 30 420 дози от ваксината на производителя Pfizer/BioNTech

Нова пратка от ваксината на Pfizer срещу ковид се очаква да пристигне в България днес, съобщиха от Министерство на здравеопазването.

Очакват се 30 420 дози от ваксината на производителя Pfizer/BioNTech. Доставената бройка ще бъде с над 9 300 дози повече от очакваното.

В опит да овладеят третата вълна на коронавирусната пандемия здравните власти връщат сериозните ограничителни мерки в цялата страна от 22 март. Продължителността им ще е 10 дни.

От утре се преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечение. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома или офиса.

Търговските центрове тип мол затварят, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебни заведения, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги, ателиета за химическо чистене, офиси на телекомуникационни оператори и други доставчици.

Не се допускат тържества от частен характер – сватби, кръщенета и др. с присъствие на повече от 15 души.

Преустановяват се присъствените учебни занятия в училища и центрове за подкрепа. Детските градини и ясли също спират работа.