Асен Балтов

Проф. Асен Балтов: Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира

„Пирогов“ ще има и мобилни екипи от другата седмица

Ваксини на „Астра Зенека“ за всички желаещи от днес се поставят и във Военно-медицинска академия в София. Досега столичният спешен център „Пирогов“ беше мястото, където хората от 4-те фази от Националния имунизационен план, можеха да получат ваксина.

Тази сутрин през кабинета във ВМА, където се поставят ваксини срещу COVID-19, са минали над 200 човека, част от тях бяха ваксинирани и от директора на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, съобщава БНТ.

„От вчера има разрешение от министър-председателя да се стартира вече и четвърта и масовата ваксинация, така че все още пристигащите за ваксина са от записаните в трета група и във втора група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска може да дойде да се ваксинира, имаме достатъчно количества ваксини „Астра Зенека““, обясни ген. Венцислав Мутафчийски. 

До 11 часа днес са били ваксинирани и около 200 души в „Пирогов”, съобщи директорът на болницата проф. Асен Балтов.

„Имаме няколко кабинета, който иска може да заповяда да се ваксинира. Ще имаме и мобилни екипи от другата седмица, където има струпване на място, за да бъдат извършени ваксинации“, заяви още Балтов.

Вашият коментар