спорт тичане

Важността на спорта и физическата активност

Физическите упражнения са полезни за ума, тялото и духа. Освен това отборните спортове са перфектни, когато говорим за дисциплина, отдаденост, постоянство, за придобиване на лидерски качества, социализиране и прочие. Съчетаването на другите ни задължения с активния спорт  е печеливша стратегия.
Спортът изисква много време и енергия. Някои хора може да бъдат на мнение, че физическата активност, ще отвлече вниманието на учениците от училището, но това съвсем не е така. Напротив – много спортисти се справят по-добре в академичен план.

Спортът учи на екипна работа и помага за постигане на целите.
Борбата за обща цел с множество други играчи, треньори, мениджъри и членове на общността, ви учи как да се изградите като колективен играч и как ефективно да комуникирате с другите хора, за да преодолеете всички проблеми по пътя към победата. Това ще ви бъде много полезно в живота, когато срещате проблеми на работното място, у дома или на която и да е друга арена.

Спортът е изключително полезен за здравето.
Ясно е, че спортът ще подобри вашата визия, вашето самочувствие и вашите цели в живота. Спортните активности са и причина за много здравословни решения като например отказ от пушене или пиене, повече движение, приемане на по-качествена храна. Всичко това са скрити ползи за здравето, което автоматично означава по-малък риск от различни болести на по-късен етап в живота. Освен това екипът, който разчита на вас да се покажете и да работите усилено, е изключителна мотивация да не се отказвате.

Спортът повишава самочувствието.

Следенето на положените усилия и упоритата работа е чудесен начин да виждате ежедневно прогреса, който правите. Много често удовлетворението ще ви донесе самочувствие и позитивизъм да продължавате в същия дух. По този начин вие ще ставате все по-уверени в себе си и в уменията си.  Ако можете да се борите за успех в даден спорт , то знайте, че можете да постигнете всяка друга цел, която сте си поставили. Това е изключително възнаграждаващ и вълнуващ процес.

Практикуването на спорт намалява нивата на стрес и притеснения.
Упражненията са естествен начин да разпуснете и да се освободите от стреса и негативните емоции. При колективните спортове имате един огроме плюс, а именно вашите съотборници. Те лесно ще се превърнат във ваши приятели, които ще ви подкрепят, съветват и окуражават, когато имате нужда от морална подкрепа. Когато усетите, че сте твърде стресирани и лесно можете да се разстоите и натъжите, помислете за варианта да помолите съотворниците си за помощ, да потренирате заедно и да се освободите от оковите на негативните мисли.

Ако все още не сте се занимавали със спорт, сега е правилното време да започнете това вълнуващо приключение.