Българи създадоха мобилно приложение за здравословно хранене

Трима млади българи създадоха първото по рода си мобилно приложение за здравословно хранене, което изцяло замества личния диетолог. В „EatWell“ или „Храни се добре“ е заложен иновативен алгоритъм за определяне на здравословния режим на всеки потребител, при това напълно безплатно.

Идейният двигател зад мобилното приложение е Павел, студент в Холандия, на когото и хрумва идеята. Дизайнерът е Иван, студент в Германия. ИТ специалистът е Евелина, която „движи“ и нещата с реализацията на проекта им, защото само тя е в България.

Над 70% от хората не се хранят правилно и това води до здравословни проблеми и нашата глобална цел е да подобрим здравето на хората чрез хранене, обяснява Евелина Атанасова, цитирана от БНТ.
На практика – личният диетолог се „пренася“ в смартфона, позволявайки на потребителите да се възползват от него навсякъде и по всяко време. Само няколко минути отнема попълването на биометрични данни, преди да се генерира всеки индивидуален режим за правилно хранене.

Режимът за една седмица напред е готов и към всяко ядене сме подбрали най-хубавите, най-лесни за приготвяне рецепти, допълва IT специалистът.
6 месеца по-рано стартира работата по реализацията на проекта, в който са вложени всичките им спестявания. Сега са необходими още средства, а екипът не спира да търси вариант към успеха.

Евелина Атанасова се надява на поне 100 хиляди юзера до 2 години.
Наред са и преговорите на екипа с ресторантьорите у нас, за да може да бъде „затворен кръга“ към здравословното хранене.